piątek, 19 lutego 2010

Tagioline z łososiem i suszonymi pomidorami

To droga potrawa, ale bardzo smaczna i prosta w wykonaniu. Przepis dał mi kilka lat temu kolega Andrzej - dziękuję mu za to do dziś.

Składniki: 
Filet z łososia albo dzwonki (tu trzeba osci wybierac)
Suszone pomidory w oleju (uwielbiam)
Świeża bazylia
Cebula
4 ząbki czosnku
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz


Przygotowanie:
Podgrzewamy oliwę na patelni. Pokrojoną cebulkę smażymy na bardzo małym ogniu przez około pół godziny.  Gdy minie 30 minut wrzucamy łososia, który w konsekwencji rozpadnie się na małe kawałeczki. Wciskamy 4 ząbki czosnku. Na koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, posiekane drobno liście bazylii oraz sól i pieprz.W garnku gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Zamiennie można zastosować makaron penne, a rybę zamienić  na tańszą np. dorsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy