To dobre na sobotniego kaca. Pyszne, tłuściutkie pomaga w powrocie do rzeczywistości ;)
Składniki:
2 kromki chleba
1 jajko
Kilka plastrów szynki
Kilka plastrów sera żółtego
Masło
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Wbijamy jajko do głębokiego talerza. Roztrzepujemy widelcem. Solimy i pieprzymy. Następnie maczamy w tym chleb z obu stron. Układamy na kromce plastry szynki i przykrywamy żółtym serem. Rozgrzewamy patelnię, rozpuszczamy masełko i kładziemy chlebek. Przykrywamy pokrywką. Jak serek się rozpuści wówczas zdejmujemy pokrywkę i podsmażamy jeszcze około 5 minut by grzanka stała się chrupka.
Wersja "na wypasie" - zamiast chleba bułka pszenna, ukrojona tak by nie było spodów czy wierzchów ;).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Archiwum bloga
-
▼
2010
(37)
-
▼
lutego
(13)
- Staropolsko....
- Spaghetti z kaparami
- Kurczak Tandoori
- Bakłażan zapiekany z pieczarkami i ricottą
- Sałatka z rucoli i suszonych pomidorów
- Grzanki Kacanki
- Tagioline z łososiem i suszonymi pomidorami
- Sałatka bez nazwy
- Tortilla
- Proste i pyszne ciasto francuskie
- Pierozki ravioli z serem zapiekane w pomidorach....
- Zapiekanka szpinakowa
- Zatem...
-
▼
lutego
(13)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz