piątek, 19 lutego 2010

Sałatka bez nazwy

Nie wiem jak się ta sałatka nazywa, gdyż dostałam ten przepis od mojej byłej szefowej.

Składniki: 
Rucola
Biały grejfrut
Kiść winogron
2 pomidory
Ser camembert
Jajko
Bułka tarta
Oliwa z pestek winogron
Ocet winny
                                                                                    Sól
                                                                                   Pieprz


Przygotowanie: 
Ser camembert kroimy w trójkąty. Moczymy w jajku i obtaczamy bułką tartą. Robimy to dwa razy, gdyż nadzienie musi być szczelne by ser nie wypłynął. Tak przygotowane kawałki sera obsmażamy z każdej strony na gorącej patelni.Do umytej i osuszonej rucoli dodajemy winogrono oraz pokrojone pomidory i grejfruta. Dodajemy 4 łyżki oliwy i 2 łyżki octu winnego. Doprawione wykładamy na talerz, zdobiąc kawałkami usmażonego serka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy