Nie wiem jak się ta sałatka nazywa, gdyż dostałam ten przepis od mojej byłej szefowej.
Składniki:
Rucola
Biały grejfrut
Kiść winogron
2 pomidory
Ser camembert
Jajko
Bułka tarta
Oliwa z pestek winogron
Ocet winny
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Ser camembert kroimy w trójkąty. Moczymy w jajku i obtaczamy bułką tartą. Robimy to dwa razy, gdyż nadzienie musi być szczelne by ser nie wypłynął. Tak przygotowane kawałki sera obsmażamy z każdej strony na gorącej patelni.Do umytej i osuszonej rucoli dodajemy winogrono oraz pokrojone pomidory i grejfruta. Dodajemy 4 łyżki oliwy i 2 łyżki octu winnego. Doprawione wykładamy na talerz, zdobiąc kawałkami usmażonego serka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Archiwum bloga
-
▼
2010
(37)
-
▼
lutego
(13)
- Staropolsko....
- Spaghetti z kaparami
- Kurczak Tandoori
- Bakłażan zapiekany z pieczarkami i ricottą
- Sałatka z rucoli i suszonych pomidorów
- Grzanki Kacanki
- Tagioline z łososiem i suszonymi pomidorami
- Sałatka bez nazwy
- Tortilla
- Proste i pyszne ciasto francuskie
- Pierozki ravioli z serem zapiekane w pomidorach....
- Zapiekanka szpinakowa
- Zatem...
-
▼
lutego
(13)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz