Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 słoiczek kaparów - 200 gram
1 puszka pomidorów
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
Świeża bazylia
Sól
Pieprz
Oliwa
Kostka rosołowa z oliwą z oliwek.
Makaron spaghetti
Przygotowanie:
Cebulkę jak zwykle smażymy przez pół godziny na maleńkim ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Solimy i pieprzymy. Gdy pierś będzie już usmażona wrzucamy poszatkowaną bazylię i puszkę pomidorów. Na sam koniec kapary bez zalewy. Całość gotujemy jeszcze jakieś 15 minut. W między czasie gotujemy makaron w wodzie z 1 kostką rosołową, łyżeczką soli i łyżką oliwy.
Wykładamy makaron na talerz, polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Archiwum bloga
-
▼
2010
(37)
-
▼
lutego
(13)
- Staropolsko....
- Spaghetti z kaparami
- Kurczak Tandoori
- Bakłażan zapiekany z pieczarkami i ricottą
- Sałatka z rucoli i suszonych pomidorów
- Grzanki Kacanki
- Tagioline z łososiem i suszonymi pomidorami
- Sałatka bez nazwy
- Tortilla
- Proste i pyszne ciasto francuskie
- Pierozki ravioli z serem zapiekane w pomidorach....
- Zapiekanka szpinakowa
- Zatem...
-
▼
lutego
(13)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz