czwartek, 25 lutego 2010

Spaghetti z kaparami

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 słoiczek kaparów - 200 gram
1 puszka pomidorów
1 średnia  cebula
4 ząbki czosnku
Świeża bazylia
Sól
Pieprz
Oliwa
Kostka rosołowa z oliwą z oliwek.
Makaron spaghetti

Przygotowanie: 
Cebulkę jak zwykle smażymy przez pół godziny na maleńkim ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Solimy i pieprzymy. Gdy pierś będzie już usmażona wrzucamy poszatkowaną bazylię i puszkę pomidorów. Na sam koniec kapary bez zalewy. Całość gotujemy jeszcze jakieś 15 minut. W między czasie gotujemy makaron w wodzie z 1 kostką rosołową, łyżeczką soli  i łyżką oliwy.
Wykładamy makaron na talerz, polewamy sosem i posypujemy parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy