Składniki:
Papier ryżowy
Pół kilo "żywego" szpinaku
20 dag krewetek
4 ząbki czosnku
Sezam
Oliwa
Pieprz
Sól
Vegeta
Sos sojowy
Przygotowanie:
Rozdrobniony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z poszatkowanym czosnkiem i przyprawami. Gdy szpinak już będzie miękki dodajemy krewetki. Krewetki smażymy od 5 do 9 minut, ich zbyt długie "przebywanie na ogniu" powoduje, że stają się gąbczaste i stwardniałe. Dobrze usmażona krewetka powinna zachować różowy kolor. Namaczamy papier ryżowy, układamy na środku nadzienie i zawijamy. Na koniec obtaczamy sezamem.
Naleśniczki powinny być takiej wielkości by można je jeść palcami maczając w sosie sojowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz