czwartek, 18 marca 2010

Humus z avocado

Przyniosłam dziś do pracy pastę humus. Zniknęła w sekundę. To chyba najlepsza rekomendacja:). Dziewczyny zjadły z avocado, a ja zrobiłam sobie kanapeczki. Zamówienie przyjęłam na większą ilość. W przyszłym tygodniu będzie więc wersja druga wg nieco innego przepisu.











Składniki:
1,5 szklanki ciecierzycy
2 łyżki sezamu
3 ząbki czosnku
1 cytryna
5 łyżek oliwy
1 łyżeczka garam masala
Sól 
Pieprz

Przygotowanie:
Ciecierzycę moczę przez około 12 godzin. Następnie płuczę dokładnie i gotuję w osolonej wodzie przez około 40 minut. Jak już jest bardzo miękka, ostudzoną wrzucam do malaxera. Dodaję wszystkie składniki i mielę na gładką masę. Proste prawda? A jakże pyszne :).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy