Przyniosłam dziś do pracy pastę humus. Zniknęła w sekundę. To chyba najlepsza rekomendacja:). Dziewczyny zjadły z avocado, a ja zrobiłam sobie kanapeczki. Zamówienie przyjęłam na większą ilość. W przyszłym tygodniu będzie więc wersja druga wg nieco innego przepisu.
Składniki:
1,5 szklanki ciecierzycy
2 łyżki sezamu
3 ząbki czosnku
1 cytryna
5 łyżek oliwy
1 łyżeczka garam masala
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Ciecierzycę moczę przez około 12 godzin. Następnie płuczę dokładnie i gotuję w osolonej wodzie przez około 40 minut. Jak już jest bardzo miękka, ostudzoną wrzucam do malaxera. Dodaję wszystkie składniki i mielę na gładką masę. Proste prawda? A jakże pyszne :).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz